Nieuws

Week van de Oefentherapie van 10 t/m 16 oktober 2016:
Ervaar zelf wat oefentherapie voor u kan betekenen!

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat we te weinig of niet goed bewegen. Dit leidt tot allerhande klachten. Die kunnen voorkomen worden als u tijdig naar de oefentherapeut gaat. Maar wat doet die oefentherapeut Cesar eigenlijk? Maak kennis met de specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag tijdens de Week van de Oefentherapie, van 10 t/m 16 oktober a.s. Ervaar zelf wat oefentherapie voor u kan betekenen!

U staat voor de klas, zit veel achter de computer te werken of brengt de hele dag pakketjes rond … Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunt u problemen krijgen met uw bewegingsapparaat.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen mogelijkheden. Wilt u gezond leren bewegen? Kies dan voor oefentherapie Cesar

In de week van de Oefentherapie bent u van harte welkom voor een kennismaking met Oefentherapie middels een gratis consult!
Bel voor het maken van een gratis consult 06-16699116.

Oog voor eigen lijf!
Oefentherapie de Goede heeft in april een cursus voor medewerkers van de huishoudelijke verzorging verzorgd. De medewerkers kregen tijdens de cursus Oog voor eigen lijf voorlichting over het houdings- en bewegingsstelsel en gingen actief aan de slag met een goede uitvoer van de dagelijkse werkzaamheden.

duim-omhoogDe cursus werd als nuttig ervaren. De medewerkers weten waarop zij kunnen letten in hun houding en bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Ze geven aan veel over het gebruik van de rug te hebben geleerd zodat zij overbelasting van de rug kunnen voorkomen. De oefeningen zijn prettig en de tips praktisch. De thuiszorgorganisatie is overtuigd van het belang van de voorlichting aan en kunde van de medewerkers die de cursus bied. De cursus wordt in de toekomst voortgezet.

Oefentherapie de Goede op Facebook
Volg Oefentherapie de Goede voor alle leuke, gezonde en handige nieuwtjes op Facebook.
https://www.facebook.com/oefentherapiedegoede

 

Dag van de Houding, woensdag 1 juli!
Een goede houding zorgt voor een juist gebruik van het houdings- en bewegingsapparaat. De spieren dragen het lichaam en de belastbaarheid van het lichaam neemt toe. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder.

Een goede houding is niet alleen belangrijk om klachten te voorkomen. Een goede houding zorgt ook voor een zelfverzekerde uitstraling, handig bij belangrijke gesprekken en een houvast tijdens spannende situaties. Een goede houding kan jong en oud helpen in het dagelijkse leven. Van sollicitatiegesprekken tot de eerste kennismaking met klasgenoten op een nieuwe school. Genoeg redenen dus om de houding te verbeteren!

In teken van deze dag wil ik graag een gratis houdingscheck aanbieden. Geïnteresseerden kunnen telefonisch een afspraak bij mij maken.

Wellicht tot ziens!

————————————————————————————————

Van 21 t/m 27 november organiseren oefentherapeuten Cesar/Mensendieck gezamenlijk de Week van de Oefentherapie. Op verschillende plaatsen in het land worden activiteiten georganiseerd. Oefentherapie de Goede biedt in de gelegenheid van de Week van de Oefentherapie op woensdag 26 november een gratis houdingscheck aan.

Ervaar zelf wat Oefentherapie voor u kan betekenen! U kunt u telefonisch of per mail aanmelden.

Tot ziens!

—————————————————————————————————

Nationale Seniorendagen Header

Nationale Seniorendagen zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 juni!

Tijdens het internationale tennistoernooi Breda Future vinden de Nationale Seniorendagen plaats. Senioren hebben deze dagen gratis toegang en kunnen in een gastvrije ambiance genieten van toptennis, meedoen aan verschillende activiteiten en demonstraties of een bezoek brengen aan het promotieplein met allerlei producten die het leven van senioren aangenamer maken.

Bezoek zeker stand 14 op het promotieplein! Mijn collega oefentherapeuten Cesar/Mensendieck en ik kunnen u meer vertellen op het gebied van gunstige houding en een gunstige manier van bewegen. Zodat u (weer) met plezier beweegt!

Voor meer informatie: www.activeageing.nl

Zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 juni
9:00 – 17:00 uur

Gratis toegang voor senioren

Tennispark BLTV
Ruitersboslaan 44
4837 CK Breda